Επιστολή στον αερομοντελιστή


Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,

Αν κι εσύ αντλείς αμέτρητη ευχαρίστηση φτιάχνοντας, πετώντας και - γιατί όχι - σχεδιάζοντας τα μοντέλα αεροπλάνων που σου αρέσουν, σίγουρα είσαι ένας αερομοντελιστής σαν κι εμάς.

Ελα στην Ενωση των Αερομοντελιστών. Θα βρείς την γνωστή συναδελφική υποδοχή που θα σε οδηγήσει να χαρείς το αεράθλημα που σε συγκίνησε με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις. Η ένωσή μας έγινε από αερομοντελιστές για αερομοντελιστές. Εχει σκοπό να διαδώσει το αεροπορικό πνεύμα, ιδίως ανάμεσα στους νέους.

Ελα να γνωρίσεις τους συναδέλφους, να πετάξετε μαζί, να μοιραστείτε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις σας. Ελα στα σεμινάρια κατασκευής και πτήσης, κάνε πρακτική εξάσκηση στο μοντελοδρόμιό μας, παρακολούθησε τις προβολές, τις επιδείξεις, τις εκθέσεις, εκπροσώπησέ μας στους αγώνες.

Αλλά κι εσύ ο παλιός, μην αφήνεις την ένωση, μην εργάζεσαι μόνος, ούτε κι αν είσαι η ιδιοφυϊα εκείνη που θεωρεί τις ιδέες της πολύ καλές για να τις μοιραστεί με άλλους. Πίστεψε στην συλλογική εργασία και θα δείς τις ντροπές σου να εξαφανίζονται μέσα στο ομαδικό πνεύμα. Μόλις κολλήσεις περήφανα το σήμα μας στο νέο σου μοντέλο, προσπάθησε να διακρίνεις τα κρυφά ταλέντα, βοήθησε να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους και να είσαι σίγουρος ότι αυτό βοηθάει όχι μόνο το μέλος και την Ενωση αλλά και εσένα τον ίδιο.

Κράτα την ένωση ζωντανή. Αντάλλαξε ιδέες, διαφώνησε, μοιράσου τον πάγκο και τα εργαλεία με τους άλλους.

- Το ξέρεις ότι μπορείς να ξυπνήσεις την περηφάνεια και το αγωνιστικό πνεύμα των άλλων αθλητών με την επιτυχία σου στον αγώνα;

- Το ξέρεις ότι κι εγώ περιμένω την συνεργασία σου και την προτροπή σου για μια δραστηριότητα;

Η ζωντάνια της ένωσης εξαρτάται από εσένα, το μέλος.

Μη διστάσεις να πεις τις ιδέες σου. Για κάθε ιδέα που ξεφτάει από τα φτερά σου, θα βρείς πηγαίνοντας σπίτι πολλές νέες. Μπορεί οι εννιά στις δέκα να αντικρύσουν το γνωστό χαμόγελο, αλλά η δέκατη να είναι το φρέσκο ζωντανό ξεκίνημα για μιά πλατειά κίνηση. Θυμήσου μόνο ότι κάποτε θεωρούσαν το αεροπλάνο μία απίθανη και αστεία εφεύρεση.

Ερχονται μεγάλες ημέρες για τον αερομοντελισμό. Η δημιουργικότητά σου θα χαρεί άπειρες ευκαιρίες. Και κάθε ημέρα μπορεί να γίνει η μεγάλη ημέρα για την ένωσή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιάννης Κωνσταντακάτος

 

Υ.Γ.

Αν είστε πολλοί ενδιαφερόμενοι και δεν υπάρχει κοντά σας αεραθλητικό σωματείο αποτανθείτε στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.) και σύντομα θα αποτελείτε ένα ζωντανό πυρήνα με εδραιωμένη φήμη.
Κι αν είστε μαθητές, συνεννοηθείτε με την διεύθυνση του σχολείου σας, πως να οργανώσετε εκεί έναν Ομιλο Αερομοντελισμού.

 


 

Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα