Η Αερομοντελιστική
Βιβλιοθήκη


 
Κάποτε είπαν ότι: για κάθε ερώτηση, υπάρχει ένα βιβλίο με την απάντηση. Το ίδιο ισχύει και στον αερομοντελισμό.

Δυστυχώς επειδή η έντυπη πληροφόρηση γύρω από το άθλημα σπανίζει στην χώρα μας, οι αερομοντελιστές αναγκάζονται να εφεύρουν ξανά τον τροχό, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο, κόπο και χρήμα για να πετύχουν κάτι που σίγουρα κάποιος άλλος έκανε πριν από αυτούς και δημοσιεύτηκε σε κάποιο έντυπο.

Πόσα βιβλία έχεις εσύ με αερομοντελιστικά θέματα;

Αν δεν έχεις, σίγουρα χάνεις μία από τις πιό ενδιαφέρουσες πτυχές του αθλήματός μας. Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία και μάλιστα σ' όλες σχεδόν τις γλώσσες. Τα θέματα που αναπτύσσουν καλύπτουν όλο το φάσμα του αθλήματος.

Ενας μικρός αριθμός από αυτά απευθύνονται αποκλειστικά στον αρχάριο, ενώ τα περισσότερα καλύπτουν με λεπτομέρειες ειδικά θέματα όπως κινητήρες, ανεμόπτερα, ελικόπτερα, ηλεκτροκίνητα, κατασκευές με μοντέρνα υλικά, συστήματα τηλεκατεύθυνσης, θεωρία πτήσης και άλλα πολλά.

Κάτι παρόμοιπο συμβαίνει με τα περιοδικά. Δεν έχουν όλα την ίδια επιλογή -κατανομή- ύλης και το καθένα απευθύνεται σε αερομοντελιστές με ανάλογες προτιμήσεις.

Ευτυχώς όλα τα σοβαρά περιοδικά αφιερώνουν μερικές σελίδες στον κλασσικό αερομοντελισμό και τον νέο αερομοντελιστή.

Πως θα εμπλουτίσω τη βιβλιοθήκη μου;

Στη χώρα μας θα βρείς αερομοντελιστικά περιοδικά σε κεντρικά περίπτερα και σε καταστήματα ειδών αερομοντελισμού, ενώ στα καλά βιβλιοπωλεία θα βρείς και βιβλία.

Πρώτη ενέργεια λοιπόν είναι να κάνεις μία επίσκεψη σ' αυτά.

Παράλληλα αν θέλεις να αποκτήσεις κάποιο ξένο βιβλίο που σου αρέσει ή θέλεις να γίνεις συνδρομητής σε ένα περιοδικό, μη διστάσεις, κάνε μία από τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Κάνε τη παραγγελία τηλεφωνικώς, ή με φάξ, ή μέσω του διαδίκτυου (internet). Χρησιμοποίσε την πιστωτική σου κάρτα εφ' όσον είναι αποδεκτή από τον εκδοτικό οίκο.
    Προσοχή: η αποστολή του αριθμού της πιστωτικής κάρτας εγκυμονεί κινδύνους υποκλοπής, ιδίως μέσω του διαδίκτυου.

  2. Απευθύνσου σε ένα από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία που μπορεί να διεκπεραιώσει την διαδικασία για λογαριασμό σου.

  3. Στείλε μία επιταγή ή έμβασμα στο νόμισμα της χώρας. Στην τράπεζά σου θα σου υποδείξουν τον τρόπο και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

  4. Παρακάλεσε κάποιον που ταξιδεύει να ψάξει στα καλά βιβλιοπωλεία του εξωτερικού. Φυσικά αυτό είναι απλό αν ταξιδεύεις εσύ ο ίδιος.

Με όμοιο τρόπο μπορείς να παραγγείλεις κατασκευαστικά σχέδια, video, DVD, προγράμματα Η/Υ κ.λ.π.

Για ταινίες Video πρόσεξε ο τύπος της κασέτας και της εγγραφής να είναι συμβατός με το video σου. Ευτυχώς πολλά από τα σύγχρονα video έχουν τη δυνατότητα να παίζουν όλους τους τύπους εγγραφής.

Είναι εύλογο ότι δεν μπορείς να επιβαρυνθείς με το κόστος όλων των σύγχρονων εκδόσεων. Γι' αυτό συνεννοήσου με τους φίλους σου να παραγγείλετε διαφορετικά βιβλία και περιοδικά και μετά τα δανείζετε ο ένας στον άλλο. Κανείς αερομοντελιστής δεν ανεβαίνει ψηλά χωρίς διαρκή ενημέρωση.

 


Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα