Προς τον Επαγγελματία


 

Φίλε επαγγελματία,

Αν κάποιος πελάτης σου θέλει να παίξει, δώσε του ένα παιχνίδι. Αν όμως καταλάβεις ότι ο νέος που μόλις μπήκε είναι από εκείνο το  σπάνιο  είδος που ενδιαφέρεται να γίνει αερομοντελιστής, κοίταξέ τον στα μάτια, όχι στην τσέπη. Δέξου τον με την στοργή, που θα τον δεχθεί και η αερομοντελιστική οικογένεια. Πρότεινέ του κάτι απλό, έστω με μικρό εμπορικό ενδιαφέρον και ώθησέ τον να ενταχθεί στο τοπικό αερομοντελιστικό σωματείο.

Θα ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι δεν σου ζητάμε να θυσιάσεις την επιχείρησή σου στο βωμό του αθλήματος, όπως πιστεύουμε ότι η ιδιότητα του εμπόρου δεν πρέπει να επικαλύψει το λειτούργημα του εκπαιδευτή. Γνωρίζουμε ότι το Hobby Shop είναι αναγκαίο και το υποστηρίζουμε, όπως και συ επιθυμείς να ιδρύονται νέα αερομοντελιστικά σωματεία και να είναι δραστήρια.

Σου επισημαίνουμε όμως ότι το ακατάλληλο υλικό μπορεί να βλάψει και τον αρχάριο αλλά και την επιχείρησή σου.

Η λέξη εκπαιδευτικό που υπάρχει σε πολλά kits, μπορεί να παραπλανήσει και τον αερομοντελιστή και τον πωλητή. Πολλά εκπαιδευτικά kits προορίζονται για να βοηθήσουν τον αερομοντελιστή με σχετική πείρα να περάσει από ένα στάδιο στο αμέσως επόμενο, και ίσως δεν είναι τα κατάλληλα φτερά για τον νέο που θέλει να πετάξει για πρώτη φορά.

Ισως στο ξεκίνημά του ο νέος αερομοντελιστής να μην επενδύσει μεγάλο κεφάλαιο. Αλλά αν ο σπόρος πιάσει, δεν θα σταματήσει να επισκέπτεται το μαγαζί σου όσο θα ζει.

Δεν είναι δύσκολο να έχεις μερικά φθηνά kits από αυτά που προτείνουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα για την υποδοχή και τα πρώτα βήματα των νέων.

 

Φίλε επαγγελματία,

Τα αερομοντελιστικά σωματεία έχουν στόχους. Για να πετύχουμε πολλούς από αυτούς περιμένουμε την συνεργασία σου.

Ο Αερομοντελιστής, η Λέσχη και το Hobby Shop αποτελούν ένα τρίγωνο. Αν λείψει η μία από τις τρείς πλευρές, σβήνουν και οι άλλες δύο.

Οπως καταλαβαίνεις, που και που, πρέπει και συ να φυτέψεις τους σπόρους που αργούν να φυτρώσουν, όπως κάνουμε κι εμείς.

 

Γιάννης Κωνσταντακάτος

 


 

Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα