Εισαγωγή στην
ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ


[ Επιλογή αεροπλάνου ] - [ Επιλογή κινητήρα ] - [ Επιλογή συστήματος τ/κ ] - [ H Πτήση ]
[ Ο "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" ]

Με τα πιό απλά λόγια, πίσω από ένα τηλεκατευθυνόμενο αερομοντέλο βρίσκουμε τρία πράγματα: ένα μοντέλο αεροπλάνου, ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης και ένα πιλότο (εσένα).

Ασφαλώς εσύ θα σκέφθηκες ότι ένα ευπαρουσίαστο μοντέλο με τέσσερεις κινητήρες θα ήταν ότι έπρεπε για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. Φυσικά θα είχε πολυβόλα, θα έριχνε αλεξίπτωτα, θα άφηνε καπνό και πολλά άλλα (κάπως έτσι αρχίσαμε όλοι).

Πως ονειρεύεται ο αερομοντελιστής το πρώτο του τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο,

..... και η πραγματικότητα.

Μην ξεχνάς όμως ότι τα τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα παρ' όλο το μικρό μέγεθός τους δεν παύουν να είναι πραγματικά αεροπλάνα που θέλουν πολλές γνώσεις για να κατασκευαστούν και σωστές αντιδράσεις για να πετούν. Κι αυτές θα τις αποκτήσεις σιγά-σιγά, μετά από ένα σωστό ξεκίνημα.

Ευτυχώς δεν χρειάζονται γνώσεις ηλεκτρονικών όπως τα παλιά χρόνια. Υπάρχουν αρκετά συστήματα τηλεκατεύθυνσης που περιμένουν έτοιμα, ενώ θα ασχολείσαι με τη συναρμολόγηση του μοντέλου σου.

Πως πρέπει να αρχίσει κανείς;

Η ερώτηση έχει πολλές απαντήσεις, ανάλογα με τον ποιόν ρωτάς. Ας προχωρήσουμε μαζί στο θέμα με την παλιότερη γνωστή μέθοδο: την κοινή λογική.

Εαν πήγαινες να εκπαιδευτείς χειριστής της πολιτικής αεροπορίας θα άρχιζες μόνος σε ένα jet; Μάλλον θα καθόσουν μαζί με τον εκπαιδευτή σου σε ένα αργό σκάφος που συγχωρεί τα λάθη και που θα ολισθαίνει για αρκετή ώρα, όσο θα προσπαθείς να αντιληφθείς κατά πού πέφτει ο διάδρομος προσγείωσης.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την επιλογή του πρώτου τηλεκατευθυνόμενου αερομοντέλου. Φυσικά, όσο κι αν απλοποιήσουμε εδώ τα πράγματα, στα αρχικά στάδια της εκπαίδευσης, θα χρειαστείς την βοήθεια ενός πεπειραμένου εκπαιδευτή.

Φίλε αερομοντελιστή,

Για να εκπαιδευτείς αποδοτικά μέσα στον μικρότερο δυνατό χρόνο, χωρίς να ξοδέψεις περισσότερο από τα απαραίτητα, φρόντισε να ενταχθείς στο αθλητικό τμήμα του σωματείου της περιοχής σου και να παρακολουθήσεις το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πήγαινε κοντά στους άλλους αερομοντελιστές. Ρώτα να μάθεις αν είναι ευχαριστημένοι από το μοντέλο τους, την μηχανή και το σύστημα της τηλεκατεύθυνσης που έχουν.

Τέλος άντλησε γνώσεις από όσα περισσότερα αερομοντελιστικά βιβλία και περιοδικά ή αερομοντελιστικές βιντεοταινίες μπορείς.

[ Επιλογή αεροπλάνου ] - [ Επιλογή κινητήρα ] - [ Επιλογή συστήματος τ/κ ] - [ H Πτήση ]
[ Ο "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" ]

 


Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα