Επισκευές


Μια ξαφνική ριπή, ένας κακός χειρισμός, το κράτημα του κινητήρα, ή η πανταχού παρούσα παρεμβολή στο σύστημα τηλεκατεύθυνσης είναι λίγες από τις αιτίες που μπορεί να μετατρέψουν το καμάρι μας πάλι σε kit.

Οι ενέργειες που ακολουθούν μια τέτοια αλησμόνητη στιγμή απαιτούν ψυχραιμία. Πρώτο σου μέλημα είναι να απομακρύνεις τους "εθελοντές" που τρέχουν να μαζέψουν τα σπασμένα κομμάτια. Αυτή είναι δική σου δουλειά, γιατί εκτός από την επιμελημένη συλλογή τους, μπορεί να σε οδηγήσουν στο πόρισμα της πιθανής μηχανικής βλάβης.

Αν το μοντέλο, είναι μηχανοκίνητο τηλεκατευθυνόμενο, πρέπει να πάρεις επί τόπου και μερικά πρόσθετα ζωτικά μέτρα π.χ να κλείσεις τον διακόπτη του δέκτη ή ακόμα καλύτερα να αποσυνδέσεις το πριζάκι της μπαταρίας, να απομακρύνεις την δεξαμενή των καυσίμων, να ξεχωρίσεις τα λαδωμένα κομμάτια για να μην ποτίσουν οι σπασμένες επιφάνειες, και να μη γυρίσεις τον άξονα του λερωμένου κινητήρα. Αλλά πάνω απ΄ όλα να μη καταδικάσεις πρόωρα το σπασμένο μοντέλο. Η εικόνα που αρχικά απογοητεύει φαίνεται περισσότερο αισιόδοξη την επόμενη μέρα.

Το αν ένα σπασμένο μοντέλο αξίζει ή μπορεί να επισκευαστεί δεν περιγράφεται βέβαια από τις γραμμές αυτές. Η διάγνωση γίνεται πάντα επάνω στον ασθενή. Μοντέλα με αστραφτερό φινίρισμα αχρηστεύονται από ένα ράγισμα ποτισμένο στο λάδι, ενώ άλλα που χρειάζεται ώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια επανέρχονται σε πτήσιμη κατάσταση χάρη στην υπομονή μας. Αυτά τα κομμάτια αντιπροσωπεύουν μια αξιόλογη επένδυση σε χρήμα, κόπο και χρόνο και πριν καταδικαστούν πρέπει να εξαντλήσεις όλες τις προοπτικές επανασυγκόλλησης τους. Αφού το μοντέλο το έφτιαξες μόνος σου, είσαι σε θέση και να το επισκευάσεις, ίσως και με την επίβλεψη κάποιου εμπειρότερου.

Προφανώς η ζημιά δεν είναι πάντα μεγάλης έκτασης. Μικροαβαρίες επισκευάζονται πολύ εύκολα ακόμη και πρόχειρα στο αεροδρόμιο για να στερηθείς τις υπόλοιπες πτήσεις ή να μην χάσεις τον αγώνα. Στην εργαλειοθήκη σου πρέπει να έχεις τα πιο απαραίτητα ανταλλακτικά ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου και φυσικά ταχυστέγνωτες κόλλες και καρφίτσες. Είναι φανταστικό το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορείς να συναρμολογήσεις τα ποικίλης μορφής κομματάκια με κυανοακρυλική κόλλα αρκεί να μην λείπει κανένα.

Οταν γυρίσεις στο εργαστήριο θα χρειαστεί να ξανασχοληθείς σε βάθος με την ίδια επισκευή για λόγους αντοχής και καλαισθησίας. Σε ύποπτες καταστάσεις δεν αρκεί να επισκευάσεις μόνο αυτά που βλέπεις εξωτερικά, αλλά πρέπει να επέμβεις πιο βαθιά ξηλώνοντας την ακέραιη επιφάνεια για να ελέγξεις ή να αντικαταστήσεις μεγαλύτερη έκταση. Ορισμένα κομμάτια θα τα φτιάξεις από την αρχή. Μη διστάσεις να κάνεις την επισκευή καρφιτσώνοντας το στον πίνακα για να αποφύγεις τυχόν σκεβρώματα. Επανάλαβε τους ελέγχους της συμμετρίας, καθετότητας, αλφαδιάσματος και κυρίως έλεγξε στο τέλος το κέντρο βάρους. Με ένα νέο φινίρισμα δεν θα μπορεί κανείς να υποψιαστεί το παρελθόν του.

Σκεβρωμένα φτερά

Αν για κάποιο λόγο σκεβρώσει ένα επικαλυμμένο φτερό, μπορείς να το επαναφέρεις, μαλακώνοντας την επιφάνεια του με τις ακόλουθες μεθόδους.
  • Φτερό με χάρτινη επικάλυψη χωρίς άλλη κατεργασία: Ψέκασέ το με νερό.
  • Φτερό με χάρτινη επικάλυψη κατεργασμένη με άχρωμο βερνίκι: Πέρνα το με σκέτο διαλυτικό ή αραιωμένο βερνίκι.
  • Φτερό από σκέτο φύλλο μπάλσα: Πέρνα το αραιωμένο βερνίκι.
  • Βαμμένη επικάλυψη. Κράτα την για αρκετή ώρα επάνω από ατμό (επάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει), στρέφοντας την αντίθετα από την φορά που έχει σκεβρώσει. Φόρα λαστιχένια γάντια για να μην καείς.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καρφίτσωσε την πτέρυγα στον πίνακα 24 ώρες. Στα ατίθασα σκεβρώματα ίσως χρειαστεί να την καρφιτσώσεις με μικρή αντίθετη στρέψη ούτως ώστε όταν ελευθερωθεί να επανέλθει στην επιθυμητή γωνία.

Σκισμένη χάρτινη επικάλυψη

Αν το σκίσιμο είναι γραμμικό (1), θα το κολλήσεις με κόλλα σελλουλόζης (balsa cement), που επί πλέον θα τεντώσει και το χαλαρωμένο χαρτί. Μεγαλύτερη τρύπα (2) μπάλωσε την ένα νέο κομμάτι χαρτί, λίγο μεγαλύτερο από την έκταση της ζημιάς ή επικάλυψε κανονικά την περιοχή μεταξύ των κοντινών πλευριδίων (3) αφού πρώτα θα αφαιρέσεις την αντίστοιχη παλιά επικάλυψη. Αν βιάζεσαι, ένα στρώμα κόλλας σελλουλόζης αντικαθιστά το βερνίκωμα.

Σκισμένη επικάλυψη από πλαστικό φιλμ

Για να μπαλώσεις κάποια τρύπα στο πλαστικό φιλμ σιδέρωσε από πάνω του ένα νέο κομμάτι. Αν η επικάλυψη έχει καταστραφεί σε μεγαλύτερη έκταση αφαίρεσε το φιλμ στην περιοχή αυτή και επικάλυψε την τοπικά με νέο.

Κατεστραμμένα χείλη προσβολής, εκφυγής και δοκοί

Σε απλά σπασίματα κόλλα τα ίδια κομμάτια. Ενίσχυσε τις ενώσεις παράλληλα με μπάλσα ή άλλο σκληρό ξύλο. Αν η ζημιά είναι μεγάλη,αφαίρεσε με διαγώνια κοψίματα τα χαλασμένα τμήματα και προσάρμοσε νέα, χωρίς να παραλείψεις τις ενισχύσεις που προαναφέραμε.

Σπασμένη άτρακτος τύπου "profile"

Κόλλα τα δύο κομμάτια ευθυγραμμισμένα. Μπορείς να προσθέσεις εσωτερικά καβίλιες ή οδοντογλυφίδες για ενίσχυση ή να κολλήσεις εξωτερικά μια πλατεία λουρίδα υαλοϋφάσματος.

Σπασμένη άτρακτος τύπου "σκελετός"

Σε απλά σπασίματα κόλλα τα ίδια κομμάτια. Ενίσχυσε τις ενώσεις παράλληλα αν χρειάζεται με μπάλσα. Αν η ζημιά είναι μεγάλη, αφαίρεσε με διαγώνια κοψίματα τα χαλασμένα τμήματα και προσάρμοσε νέα.

Σπασμένη άτρακτος τύπου "κουτί"

Αν δεν λείπει κανένα κομμάτι, κόλλα τα χωρισμένα μέρη στην θέση τους και ενίσχυσέ τα εξωτερικά με υαλοϋφασμα.
Ανάλογα με την ανάγκη, μπορείς να ενισχύσεις εσωτερικά με φύλλα μπάλσα που θα κολληθούν αρχικά στο ένα τμήμα, και μετά με την εφαρμογή των δύο θα "κουμπώσουν" στο δεύτερο.

Αν λείπει κάποιο κομμάτι κόλλα τα χωρισμένα μέρη στα υπόλοιπα σημεία, καθάρισε γύρω-γύρω το μέρος που λείπει το κομμάτι με διαγώνιες κοψιές και πρόσθεσε νέο. Ενίσχυσέ το εξωτερικά με υαλοϋφασμα.

Τρυπημένο planking

Αφαίρεσε το μικρότερο δυνατόν κομμάτι με κοψίματα 45ο και αντικατάστησέ το με νέο που θα έχει παρόμοιες φαλτσαριστές πλευρές για να αυξηθεί η επιφάνεια συνδέσεως και να καθίσει στην θέση του χωρίς να πέσει μέσα. Είναι μία επισκευή για ''μερακλήδες''.

Σπασμένα φτερά ή άτρακτοι από διογκωμένη πολυστερίνη

Είναι πολύ πιο εύκολη περίπτωση από πολλές άλλες. Σύνδεσε τα ίδια τμήματα με εποξική κόλλα προσέχοντας την ευθυγράμμιση τους. Μετά αφαίρεσε τοπικά τα φινίρισμα της επιφάνειας και ενίσχυσε την ένωση συμμετρικά με μια πλατειά λουρίδα υαλοϋφάσματος.

Το κρίσιμο σημείο - ο πρώτος νομέας

Αν αποσπαστεί ο πρώτος νομέας που συνήθως κρατάει και την βάση της μηχανής, η επισκευή εξαρτάται από την έκταση που έχει ποτιστεί στο λάδι. Ίσως συμφέρει να φτιάξεις καινούργιο νομέα.
Στις ξύλινες ατράκτους σκάλισε τα γειτονικά ξύλα για να εμφανιστεί καθαρή επιφάνεια, ενώ τις πλαστικές από πολυεστέρα ή έποξυ πλύντες με διαλυτικό ή ασετόν. Κατάλληλο είναι επίσης και το καθαριστικό λεκέδων Κ2R.
Ασφάλισε την ένωση με καβίλιες, τριγωνικούς πήχεις ή υαλοϋφασμα. Αν η περιοχή είναι ποτισμένη με λάδι, κόψε αυτά τα ξύλα και φτιάξε νέο συμπλήρωμα που θα συνδέσεις με την υπόλοιπη άτρακτο με εσωτερικές ενισχύσεις μεγάλης έκτασης.

Εποξική Ατρακτος

Σε απλό ρήγμα, καθάρισε εσωτερικά την επιφάνεια, τρίψε την με γυαλόχαρτο, ρίξε κόλλα στην σχισμή και κόλλα από το εσωτερικό ένα υαλούφασμα.

Σε περίπτωση που υπάρχει τρύπα, αφαίρεσε το κομμάτι της θρυματισμένης περιοχής, και συμπλήρωσε το κενό με ένα κομμάτι μπάλσα που να εφαρμόζει ακριβώς. Καθάρισε εσωτερικά την επιφάνεια, τρίψε την με γυαλόχαρτο, και κόλλα στο εσωτερικό ένα υαλοϋφασμα. Φινίρισε μετά την εξωτερική επιφάνεια.

Αν η άτρακτος έχει σπάσει σε δύο κομμάτια, θα την κολλήσεις κατ' αρχή στην θέση της κρατώντας την ευθυγραμμισμένη με πήχεις και χαρτοταινία. Ακολούθως θα ενισχύσεις το εξωτερικό σημείο της συγκόλλησης με υαλοϋφασμα.

Προαιρετικά μπορείς να ενισχύσεις με υαλοϋφασμα και το εσωτερικό της ατράκτου με την βοήθεια ενός απλού μπαλονιού που θα φουσκώσεις να κρατήσει το ύφασμα στα εσωτερικά τοιχώματα έως ότου στεγνώσει η κόλλα. Ακολούθως ενίσχυσε και το εξωτερικό της ένωσης με υαλοϋφασμα.

 


Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα