Το μπουζί πυράκτωσης

Β' μέρος


Α' μέρος
[ Τύποι κινητήρων ] - [ Τα μέρη των κινητήρων ] - [ Αρχή λειτουργίας ] - [ Ο κυβισμός ] - [ Η εκκίνηση ] - [ Το στρώσιμο ] - [ Κινητήρες ABC ] - [ Το καρμπυρατέρ ] - [ Σιγαστήρες ] - [ Συντονιζόμενες εξατμίσεις ] - [ Ροπή και Ισχύς ] - [ Φροντίδα - Συντήρηση ] - [ Βάσεις ] - [ Ψύξη ] - [ Δεξαμενές υγρών καυσίμων ] - [ Καύσιμα ] - [ Η έλικα ]

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Με πόσα volts ανάβει το μπουζί;

Στην γραφική παράσταση (1) που βγήκε πειραματικά βλέπουμε τις μεταβολές του ρεύματος με την τάση στα άκρα του μπουζί. Η καμπύλη Α αντιστοιχεί σε ένα μπουζί cold, η Β σε ένα cold άλλης μάρκας, και η Γ σε ένα hot.
Παρατηρήσεις:
  • Η ηλεκτρική αντίσταση των νημάτων αυξάνει με την αύξηση της θερμοκρασίας. Γι' αυτό η σχέση Τάση - Ενταση δεν είναι ευθέως ανάλογη.
  • Τα δύο μπουζί Α και Β με την ένδειξη cold δεν έχουν την ίδια απόδοση. Το Β θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και medium.
  • Οι τάσεις που "ανάβουν" τα μπουζί είναι μικρότερες από τις ενδεικτικές τάσεις 1,5 V ή 2 V που λένε οι οδηγίες. Στην πράξη ανάβουν στα 0,9-1,0 V.
  • Δεν έχει σημασία σε πιά άκρη θα συνδεθεί ο θετικός και σε πιά ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας.

Τι χρώμα πρέπει να πάρει το νήμα όταν ανάβει;

Το στεγνό μπουζί πρέπει να ανάψει σε έντονο κόκκινο έως πορτοκαλί.
Το βαθύ κόκκινο σημαίνει χαμηλή τάση (ένταση), ενώ το κίτρινο - άσπρο μεγάλη τάση (ένταση). Αν αυξήσουμε ακόμα την τάση το μπουζί θα καεί.
Γι' αυτό πρέπει να προσέχει κανείς να το συνδέει με την κατάλληλη μπαταρία (1,2 - 2 V) και το πόσο μήκος έχουν τα καλώδια που απορροφούν ισχύ και ρίχνουν την τάση στα άκρα του μπουζί.

Πόση ισχύ καταναλώνει ένα μπουζί;

Η γραφική παράσταση 2) μας δείχνει τις μεταβολές της απορροφούμενης ισχύος με την τάση. Οι τρείς καμπύλες Α, Β, Γ, αντιστοιχούν στα τρία μπουζί της πρώτης παράστασης.
Παρατηρήσεις
  • Η μεταβολή της ισχύος δεν είναι ευθέως ανάλογη στην μεταβολή της τάσης.
  • Τα ψυχρά μπουζί καταναλώνουν περισσότερη ισχύ από τα θερμά.
Αυτό μας λέει ότι μία μπαταρία μικρής ισχύος (ιδίως μικρής χωρητικότητας) δυσκολεύεται να ανάψει τα ψυχρά μπουζί.

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν το μπουζί είναι θερμό ή ψυχρό από το ρεύμα;

Τα ψυχρά μπουζί τραβάνε περισσότερο ρεύμα απ' ότι τα θερμά.

Ενδεικτικά:

  • το hot 1,5-2,5 Α,
  • το medium 2,5-3,5 A,
  • το cold 3,5-4,5 A
  • και το very cold 5 A και πάνω.
Παρεμβάλλοντας ένα αμπερόμετρο στο κύκλωμα βλέπουμε την ένταση και αναγνωρίζουμε εύκολα το μπουζί.
Αν όμως το μπουζί γεμίσει με καύσιμο, το νήμα κρυώνει και η αντίσταση μικραίνει. Το αμπερόμετρο δείχνει μεγαλύτερη ένταση, ένδειξη ότι το μπουζί είναι "λαδωμένο" (ο κινητήρας είναι μπουκωμένος).

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΝΑΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΖΙ

Για την εκκίνηση χρειαζόμαστε μια "μπαταρία", ένα διπλό καλώδιο και ένα ειδικό μανταλάκι που θα πιάσει σωστά στο μπουζί χωρίς να βραχυκυκλώσει. Πραιρετικά παρεμβάλλουμε ένα αμπερόμετρο 0-5Α DC. Το μήκος και η διατομή των καλωδίων ορίζεται από την τάση της πηγής που έχουμε και την ισχύ της, ώστε ανάλογα με την αντίστασή τους η τάση στα άκρα του μπουζί να είναι 0,9-1,0 V.

Α' επιλογή: Επαναφορτιζόμενος συσσωρευτής μολύβδου (Pb) 12 V (ρευστού ηλεκτρολύτη ή gel), χωρητικότητας 4 Ah η μεγαλύτερης. Χρησιμεύει για το starter, την αντλία και το μπουζί. Η τάση προς το μπουζί ρυθμίζεται μέσω ενός panel που τοποθετούμε στην εργαλειοθήκη. Το μήκος και η διατομή των καλωδίων δεν είναι κρίσιμα. Υπέρ αυτής της επιλογής συνηγορεί η τριπλή εξυπηρέτηση και η μεγάλη διάρκεια μεταξύ των φορτίσεων.

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ηλεκτρικό panel

Β' επιλογή: Επαναφορτιζόμενος συσσωρευτής μολύβδου (Pb) 2V (ρευστού ηλεκτρολύτη ή gel), χωρητικότητας 4 Ah ή μεγαλύτερης. Συνδυάζεται με καλώδια 2 Χ 2 μ. διατομής 0,75 τ.χ. Είναι συχνή επιλογή.

Γ' επιλογή: Επαναφορτιζόμενος συσσωρευτής Νικελίου - Καδμίου (Ni-Cd) 1,2 V χωρητικότητας 1,2-1,8 Ah. Βρίσκεται μέσα στο "πιπάκι". Κρατάει για 7-9 λεπτά πριν χρειαστεί φόρτιση. Χρησιμεύει σαν εφεδρική πηγή για να επανεκκινείς τον κινητήρα αν σου σβήσει στον διάδρομο μακρυά από την εργαλειοθήκη. Μη το βάλεις στην τσέπη μαζί με κλειδιά ή κέρματα. Υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος.

Δ' επιλογή: Επαναφορτιζόμενος συσσωρευτής Νικελίου - Καδμίου (Ni-Cd) 1,2 V, χωρητικότητας 4 Ah ή μεγαλύτερης. Συνδυάζεται με καλώδια 2 Χ 1 μ. διατομής 1,5 τ.χ.

Ε' επιλογή: Ξερή στήλη 1,5 V. Εννοούμε τις πολύ μεγάλες σε μέγεθος και χωρητικότητα στήλες π.χ. Νο 6, όχι αυτές που βάζουμε στα μαγνητόφωνα. Τέτοιες στήλες υπάρχουν και στα κουτιά των έτοιμων μικρών μοντέλων με μικρό κινητήρα 0,8 κ.ε., και γι' αυτά είναι μόνο συμφέρουσα η αγορά τους. Οι στήλες αυτές δεν επαναφορτίζονται, και επειδή δεν αντέχουν μεγάλα φορτία, κρατάνε πολύ λίγο. Ενα μόνο στοιχείο διαρκεί μερικές εξόδους και με την προϋπόθεση ότι είναι φρέσκο. Δύο ίδια στοιχεία ενωμένα παράλληλα διαρκούν τριπλάσιο χρόνο. Συνδυάζεται με καλώδια 2 Χ 0,5 μ. διατομής 1,5 τ.χ.

Διάφορα μανταλάκια και πιπάκια για την επαφή με το μπουζί.

 

[ Τύποι κινητήρων ] - [ Τα μέρη των κινητήρων ] - [ Αρχή λειτουργίας ] - [ Ο κυβισμός ] - [ Η εκκίνηση ] - [ Το στρώσιμο ] - [ Κινητήρες ABC ] - [ Το καρμπυρατέρ ] - [ Σιγαστήρες ] - [ Συντονιζόμενες εξατμίσεις ] - [ Ροπή και Ισχύς ] - [ Φροντίδα - Συντήρηση ] - [ Βάσεις ] - [ Ψύξη ] - [ Δεξαμενές υγρών καυσίμων ] - [ Καύσιμα ] - [ Η έλικα ]


 

Πρώτη σελίδα/Home Περιεχόμενα